Skolor

skolorFör att göra besöket på Ystad Djurpark ännu mer givande har vi tagit fram arbetsmaterial för
skolor och förskolor. Svårighetsgraden varierar och du som lärare kan själv bedöma vilken nivå som passar just din klass/grupp.

Den enklaste uppgiften ("Gissa djuret?") ställer inga krav på läskunnighet, medan de mer avancerade uppgifterna kanske fungerar bäst om man i förväg gått igenom vissa saker (tex. speciella begrepp, världsdelarna, eller djurrikets indelning). I handledningen har vi därför på vissa ställen också sammanställt några förslag på ämnen man kan ta upp/diskutera innan eller efter besöket på Ystad Djurpark.

Klicka bara på "Arbetsmaterial" i menyn till vänster så hittar du förhoppningsvis allt du behöver, inklusive Facit.

På Ystad Djurpark kan du studera till Djurvårdare på gymnasienivå!
Om du väljer att gå Naturbruksprogrammet:Djur på Ystad Gymnasium kan du få den unika chansen att plugga tillsammans med våra lemurer, apor, sebror, kameler, antiloper och andra exotiska djur, plus naturligtvis alla våra lantraser. Vi har en helt nybyggda undervisningslokaler med lektionssalar, matsal, utbildningsstall mm.

Du har både teori och praktik på djurparken och som lärare har du våra djurparkszoologer,, alla våra duktiga djurvårdare och naturbrukslärarna från Ystad gymnasium. Du läser tex. kurserna Etologi, Sällskapsdjur, Djurhållning i park och Djursjukvård, men har också andra praktiska delar av utbildningen här ute i parken, tex. traktorkörning, maskiner etc.

Utbildningen ges sker i samarbete med Djurvårdarutbildningen på Ystad Gymnasium.

Missa inte filmen som några av eleverna på Ystad Gymnasium har gjort om djurparken och hur det är att vara djurvårdarelev >>> Se filmen (länk:  https://www.youtube.com/watch?v=RI2hbnR2rbM)