Plugga till djurvårdareJennifer

Om du väljer att gå Naturbruksprogrammet med djurinriktning på Ystad Gymnasium får du den unika chansen att plugga tillsammans med våra lemurer, apor, surikater, zebror, kameler, antiloper och andra exotiska djur, plus naturligtvis alla våra lantraser. Vi har nybyggda undervisningslokaler med flera lektionssalar, matsal, utbildningsstall mm.

Du har både teori och praktik på djurparken och som lärare har du våra djurparkszoologer, alla duktiga djurvårdare och naturbrukslärarna från Ystad Gymnasium. Du läser tex. etologi, sällskapsdjur, djurhållning i park och djursjukvård, men har också andra praktiska delar av utbildningen här ute i parken, tex. traktorkörning, maskiner etc. Sammanlagt är du ett helt år (av dina tre gymnasieår) ute på djurparken! Förutom mycket tid på djurparken får du även åka på studiebesök till andra djurparker och komma bakom kulisserna.

Utbildningen är unik och har därför Riksrekrytering, dvs du kan söka den oavsett var du bor i Sverige!
Läs mer om utbildningen här>>

Kom och skugga! Boka in en dag när du får prova på att vara elev på Ystad djurpark - boka in er här: http://ystadgymnasium.se/boka-skuggning/ eller kontakta Studie- och yrkesvägledaren Jennie Lang, 070-4340552.

Missa inte filmen som några av eleverna på Ystad Gymnasium har gjort om djurparken och hur det är att vara djurvårdarelev >>> Se filmen (länk:  https://www.youtube.com/watch?v=RI2hbnR2rbM)