Lediga tjänster

Ystad Djurpark söker personal!


1. Djurskötare tillsvidare anställning med start hösten/vintern 2017
2. Djurskötare vikariat pga föräldraledighet med start hösten/vintern 2017

Vi erbjuder dig med ett stort intresse för både djur och människor ett omväxlande arbete i en unik arbetsmiljö. Du arbetar med djur och djurskötsel, guidning, drift och underhåll samt handledning av gymnasieelever och undervisning. Till din hjälp har du fyra engagerade heltidsanställda medarbetare samt helg-, semester-, och vikariepersonal. Du måste ha arbetat med liknande arbetsuppgifter i djurparker, på djursjukhus eller med lantbrukets produktionsdjur. Du är ambitiös och driftig med god fysik och har ett gott djuröga. Vi uppskattar att du har hög social kompetens. B-körkort är ett krav.

Du har dokumenterad utbildning som djurvårdare, högre lantbruksutbildning, naturbrukslinjen djurhållning eller annan relevant utbildning. Erfarenhet av handledning/undervisning är meriterande.

Välkommen med din ansökan som du sänder till:christina@ystaddjurpark.se.
Märk din ansökan ”Djurskötare”.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att ringa till ägarna Christina Lilius-Knutsson, tel. 0705- 08 32 29 eller Ingemar Knutsson, tel. 0706- 77 10 19 Vi vill ha din ansökan senast 17 september  2017


Arbetsuppgifter
Som medarbetare i djurparken kommer du arbeta praktiskt med djurparkens djur, möta och engagera besökare och arbeta i vår utbildningsverksamhet med bl.a. guidningar och handledning av elever. I arbetsuppgifterna ingår daglig tillsyn, skötsel, miljöberikning, träning av djur och djurdokumentation. Pedagogiskt arbete med att visa och berätta om djur för våra besökare. I arbetet ingår även underhåll i och runt anläggningarna samt att delta i den utbildning/forskning som pågår i djurparken.

Kvalifikationer
Du har dokumenterad utbildning som djurvårdare eller motsvarande kunskaper. Önskvärt med tidigare praktisk erfarenhet från arbete med djurparksdjur. Du är en god kommunikatör med god datorvana och goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift. Kvalifikationer och erfarenhet inom djursjukvård, hägndesign och djurträning är meriterande, liksom hjullastarkort. B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
Den verksamhet du arbetar i består av mycket djur- och gästkontakt och det är viktigt att du trivs i nära kontakt med såväl djur som barn och vuxna. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som engagemang, drivkraft och god kommunikation. Som person har du gott ”djuröga”, god servicekänsla och är flexibel, ordningsam och engagerad. Du arbetar målmedvetet och har förmåga att verka både självständigt och i team. Du håller bra humör i högt tempo och tycker om att varje dag bjuder på nya utmaningar. Du brinner för att berika djurens miljö och du har erfarenhet av att träna djur. Du är händig eftersom att du är med och tar fram olika typer av berikningar till djuren och ser till att deras miljö är säker. Du har en god fysik då arbetet består av många tyngre moment.