• spindel
 • Chilensk fågelspindel

  Grammostola cala

  Klass: Spindeldjur
  Ordning: Spindlar
  Familj: Fågelspindlar
  Föda: Små gnagare, reptiler, fågelungar, insekter
  Miljö: Halvöken och buskskog i Chile
  Tillbaka

Den chilenska fågelspindeln har fått sitt namn för att den bl.a fångar fågelungar i deras bon. Denna spindel är giftig men bettet känns inte mer än ett getingstick. Som många andra fågelspindlar kan de även sprätta iväg kliande hår från bakkroppen som ett försvar om den känner sig hotad.
Spindlar har inget inre skelett utan huden består av ett hårt material som kallas ketin. Det gör att när spindeln växer så blir skinnet för litet och den gör sig av med det genom att ömsa skinn, den kryper alltså bokstavligen ur skinnet! Fågelspindlar har åtta ögon men de ser inte speciellt bra. Istället använder de sig av sina håriga ben för att upptäcka ett byte. De känsliga håren känner av vibrationer när något djur kommer i närheten.

The Chilean rose tarantula lives in Chile and is a toxic spider. As many other spiders they have eight eyes, but they don´t use them so much for hunting. Instead they use their hairy legs since the hair is very sensitive and feel vibrations from animals approaching the spider.