För barnen

for barnen skanesdjurparkDu bör absolut planera in ett uppfriskande bad i vår fina badanläggning (öppen 1 juni till 20 september). Här finns en stor uppvärmd pool och en mindre barnpool. OBS: poolen ligger inom avskilt område, så det är ingen risk att man trillar i av misstag!

Och varför inte springa av sig på våra lekplatser med klätterställningar, rutschkanor och gungor. Man kan också grilla korv på någon av de många grillplatserna. Missa inte vår lilla lekplats med grillplats under tak.

Vill du komma i närkontakt med djuren kan du gå in i vårt klapphägn och träffa de afrikanska dvärggetterna. Och lördagar och söndagar kl. 14.00-15.00 får man chans att klappa smådjur uppe i Stall Svea.

Du kan också passa på att lyssna när vi matar och presenterar några av parkens djur och dessutom har vi ponnyridning varje dag under sommarlovet (och alla helgdagar under vår och höst).

I stall Svea finns både Zooskolan, med flera kul djur, och Hopp i höet!

Vill du riktigt komma bakom kulisserna och träffa djuren på nära håll ska du anmäla dig till något av våra populära djurparksläger (9-14 år).